Монтаж и демонтаж на радиатори

Професионален монтаж на  водопроводи,  тръби, парно, санитарни мебели, радиатори, отоплителни инсталации.

Монтаж и демонтаж на радиатори в Добрич

Радиаторите са основен компонент от системите за отопление и климатизация в много домове и офиси. Инсталирането или премахването им изисква специфични умения и процедури. Ето как става демонтажът и монтажът на радиатори:

 Демонтаж на радиатор

Изключва се отоплителната система: Преди да се започне с демонтажа, трябва да сме сигурни че отоплителната система е изключена и че водата в радиатора е охладена.

Източване на водата: Поставя се съд контейнер или кърпа под радиатора, за да се източи водата. Използва се инструмент за да се развият съединенията

Отстраняване на радиатора: След като водата е източена, се отстраняват крепежите или болтовете, които държат радиатора към стената. Внимателно се вдига от местоположението му.

 Монтаж на нов или съществуващ радиатор:

Подготовка: Преди монтаж, се проверява дали стената е подходяща за поддържане на тежестта на радиатора. Ако монтирате нов радиатор, проверете дали всички компоненти са налични и неповредени.

Позициониране: Маркира се местоположението на крепежите на стената според размерите на радиатора.

Монтаж: Поставя се радиатора на предварително маркираните места и закрепете крепежите или болтовете. Уверяваме се, че радиаторът е стабилен и правилно позициониран.

Свързване към системата: Свързва се към системата и се проверява за течове


Демонтажът и монтажът на радиатори изисква внимание към детайлите и спазване на определени процедури. Ако не сте сигурни в своите умения, е препоръчително да потърсите професионална помощ от лицензирани специалисти. Неправилният монтаж може да доведе до утечки, повреди или други проблеми с отоплителната система.

SmartElecX.com Добрич

Ние предлагаме решение на всеки проблем

Изграждане на водопровод и канализация. Смяна на водомери, щтрангове сифони и батерии. Качествени ВиК услуги от професионален водопроводчик

За връзка с нас

Ако имате нужда от монтаж или демонтаж на радиатори за парно отопление можете да се свържете по телефона директно от  тук